TARİHÇE

TARİHÇE

TARİHÇEMİZ

13.08.2013 1579

İbrahim Özel Anaokulu Aksaray il merkezinde Laleli Mahallesi 4417. Sokakta bulunmaktadır. Okul binası 1985 yılında Yunus Emre İlköğretim Okulu Olarak inşa edilmiş. 1 Yıl İzcilerin kullanımına verilmesinin ardından 2007 yılında Aksaraylı hayırsever İbrahim Özel Bey' in katkılarıyla anaokuluna dönüştürülmüştür. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar arasındadır. Okulumuz devlet okulu kapsamındadır. Okulumuzun bulunduğu mahalle Aksaray’ ın en eski mahallelerinden biridir. Camii, muhtarlık ve 7 Nolu ASM’ ye yakın olup okulumuzun etrafında bahçeli tek katlı müstakil evler ve çevresinde bol yeşillik bulunmaktadır. Okul binası geniş bir bahçe içerisinde tek katlı olup okulun iç kullanım alanı 320 m2 dir. Okulumuzda 2 idare odası, 3 derslik, 1 bekleme salonu, 1 mutfak, 1 kazan dairesi, 1 depo, 2 tuvalet ve lavabodan ibarettir. Isınma sistemi doğalgazlıdır. Bina güvenliği için güvenlik kamera sistemi (IP) ve alarm sistemi mevcuttur.

Okulumuz 2007-2008 Eğitim- Öğretim yılında eğitime başlamıştır. Okul bahçemiz 2008 yılında bahçe oyuncakları yenilenmiş, kum havuzu yapılmış, çocuklara daha güvenli ve kullanışlı bir oyun bahçesi haline getirilmiştir. Bahçenin kalan bölümü ise çiçek bahçesi olarak düzenlenmiş, dönem dönem çocuklar ve velilerimizle birlikte mevsimlik çiçekler dikilmektedir. Okulumuz eğitimin yanı sıra, teknik donanım ve fiziksel olanaklar açısından en iyi hale getirilmeye çalışılmıştır. Bilgisayar, televizyon, dvd, renkli yazıcı, ıp kamera sistemi ve merkezi ses sistemi ile birlikte ihtiyaç duyulan eğitim materyalleri mevcuttur. Okulumuzda tekli eğitim uygulanmakta olup sabah kahvaltısı veliler tarafından gönderilmektedir. Kahvaltı listelerinin hazırlanmasında çocukların günlük ihtiyacını karşılayabilecek aynı zamanda da damak tatlarına uygun yiyeceklerin seçilmesine özen gösterilmektedir. Beslenme listeleri aylık olarak oluşturulmaktadır. okulumuz “Beyaz Bayrak”, “Beslenme Dostu Okul Projesi”, “Okulum Temiz” “Sıfır Atık” ve “Okul Sağlığı” kapsamındadır.

Sınıflarda okul öncesi programında yer alan etkinlikler çerçevesinde eğitim verilmektedir. Bu etkinlikler doğrultusunda eğitimimizin ve okulumuzun amacı, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çocukların milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlılığının gelişmesine yardımcı olma, bedensel, psikomotor, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişmelerini, temel alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak, sosyo-ekonomik şartları elverişsiz çevre ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetişme ortamı hazırlamak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır. Bunun yanı sıra okul-aile-çocuk üçgeninde sağlam temeller üzerine kurulu bir eğitim anlayışıyla, çocuk eğitiminde aileyi etkin kılmak için, anne-baba ve ebeveynlere danışmanlık yapmaktayız.

Sınıflar ve okulun geneli sık sık havalandırılarak temizlik ve hijyene gerekli özen gösterilmekte, öğrenci ve personelin sağlık taramaları düzenli olarak yaptırılmaktadır.

Sağlıklı bir nesil için Okul Öncesi Eğitimin önemine inanmakta ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

 

                                                                                                                                                                                                      Fatih KOŞAK

                                                                                                                                                                                                      Okul Müdürü